Topaankoop van Woolrich!

Jassen van Woolrich

Ik heb een prachtige Woolrich jas gekocht en ik moet zeggen dat ik hier echt ontzettend blij mee ben. Ik investeer graag in goede kwaliteit kledingstukken, want ik ben er eigenlijk een beetje op tegen dat er zoveel geconsumeerd wordt. Toch moest ik deze keer echt een nieuwe aankoop doen, want mijn oude jas had ik al bijna tien jaar en was echt aan vervanging toe: de stof was op sommige plekken zodanig versleten dat er bijna een gat in zat!

Woolrich Marshall parka

Na lang wikken en wegen heb ik de Woolrich Marshall parka in een zwarte kleur uitgekozen. Ik wilde namelijk een neutrale kleur en een tijdloos model, zodat ik de jas zowel casual als chique kan dragen. De Marshall heeft een handige capuchon die afneembaar is. Op superkoude en regenachtige dagen is het natuurlijk wel fijn om iets om je hoofd te hebben, maar soms vind ik dat ding ook maar in de weg zitten. Ik vind het dus wel zo fijn dat ik per keer kan bekijken of ik de capuchon aan de jas laat zitten of niet. Verder is het ook een pluspunt dat er geen bontkraagje aan zit, iets wat sommige andere winterjassen wel hebben. Persoonlijk vind ik dat namelijk niet zo mooi. Ik heb een simpele kledingstijl en bont past daar dan niet goed bij, omdat dat vaak de aandacht afleidt.

Kleedt mooi af

Een andere reden waarom ik zo blij ben met de Woolrich jas is omdat hij goed afkleedt. Als je denkt dat een warme winterjas betekent dat je er als een dik bolletje bij loopt, dan heb je het mis! De Marshall parka is namelijk licht getailleerd, wat je figuur net wat vrouwelijker maakt. In combinatie met de zwarte kleur lijk je dus gewoon slank, zelfs met een dikke trui eronder! De lengte van de jas is voor mij ook precies goed. Ik heb een hele gemiddelde lengte van 1,65 meter en de jas valt over mijn billen, maar wel boven mijn knieën. Voor een warme winterjas vind ik deze lengte echt perfect!

Goed te combineren met zo’n beetje alles

Ik kan de Woolrich Marshall jas met alles combineren, of ik er nu casual of gekleed uit wil zien. Mijn favoriete bruine leren laarzen staan er echt prachtig onder en verder combineer ik het ook vaak met mijn witte sneakers. Afhankelijk van je kledingstijl en de gelegenheid is de jas geschikt voor zowel informele als formele gelegenheden. Je kunt er dus prima een middagje mee naar de stad, maar je draagt hem net zo makkelijk boven een nette pantalon en loafers als je een werkafspraak hebt. Door de minimalistische en tijdloze uitstraling maakt het echter helemaal niet uit wat je eronder draagt! De jas maakt elke winterse outfit helemaal af.

Heerlijk warme jas

Naast het leuke uiterlijk is deze Marshall parka natuurlijk ook nog eens lekker warm! De jas is gevuld met 90% dons en 10% veren, dus hij is heel isolerend, maar is tegelijkertijd ook niet heel zwaar. Ik had gehoord dat mensen die op expeditie zijn op de Noordpool ook deze jas dragen, dus dan weet je wel zeker dat je geen kou zal lijden. Zowel de rits aan de voorkant als de mouwen zijn voorzien van windstoppers, dus dat wordt geen probleem meer als ik ‘s ochtends op de trein moet wachten terwijl het vriest. En natuurlijk is de jas ook voorzien van een speciale waterdichte coating, dus je hoeft niets te vrezen als je weer in een Hollandse regenachtige bui komt!

Je begrijpt het misschien al, maar ik ben ontzettend tevreden met mijn aankoop. Het hoge prijskaartje van bijna € 800 zie ik als een investering. Ik heb het nooit meer koud, zelfs als de temperaturen onder nul dalen. Daarnaast is de jas ook supermooi afgewerkt en van mooi materiaal gemaakt, dus ik weet zeker dat ik nog jaren plezier beleef van deze topaankoop van Woolrich!

Leave a Reply

Your email address will not be published.