Bedrijfsfitness ruimte op kantoor

bedrijfsfitnessruimte

Als je aan je gezondheid wilt werken, dan is beweging essentieel. Steeds meer mensen kiezen ervoor om naar de sportschool te gaan, alleen of met vrienden, om aan hun conditie of spierkracht te werken. Maar er zijn tegenwoordig ook veel bedrijven die een bedrijfsfitnessruimte op kantoor laten bouwen.

Wat houdt zo’n fitnessruimte nu precies in en wat zijn de voordelen ervan? In het onderstaande artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om het beste te halen uit je fitnessruimte op kantoor!

Voordelen van een bedrijfsfitnessruimte op het werk

Een kantoor is om te werken, dat is zeker. Aan de andere kant kan het geen kwaad om ook andere voorzieningen op kantoor te plaatsen, zoals bijvoorbeeld een fitnessruimte. Bedrijfsleiders zien steeds vaker het belang in van werknemers die gezond en fit zijn, en bouwen dan ook een afzonderlijke sportruimte. Hieronder de belangrijkste voordelen:

  1. Tijd besparen met een fitnessruimte

Als iemand na het werk wil gaan sporten, dan moet hij of zij daarvoor normaal gezien eerst naar de sportschool gaan. Je sportgerief voorbereiden, de auto of fiets nemen naar de fitness, het zijn allemaal dingen die tijd in beslag nemen. Dankzij een fitnessruimte op kantoor wordt daar echter meteen komaf mee gemaakt: de fitnessruimte bevindt zich onder hetzelfde dak als het bedrijf, waardoor werknemers én werkgever meteen na de werkuren kunnen sporten!

  1. Gezellig samen sporten

Nog een ander voordeel van een fitnessruimte op kantoor? Samen sporten wordt een stuk aangenamer en gemakkelijker! Als collega’s ook na de werkuren nog tijd met elkaar willen doorbrengen, dan is een gezamenlijk fitnessruimte perfect. Het voordeel is dat er zo sterkere sociale relaties kunnen ontstaan en dat maakt de algemene sfeer op het werk dan ook een stuk aangenamer. Samen sporten maakt gelukkiger en fitter en dat heeft ongetwijfeld ook een positieve invloed op de productiviteit!

  1. Een sterker teamverband opbouwen met een fitnessruimte op kantoor

Een bijkomend effect van samen sporten voor werknemers én werkgevers is dat er sterkere verbanden ontstaan tussen mensen. Niet alleen gaat iedereen zo socialer met elkaar om, ook zal die sterkere band doorsijpelen in de manier waarop werknemers samenwerken. Het uitwisselen van nieuwe ideeën, praten over zaken buiten het werk en over het privéleven zijn allemaal positief voor een gezonde werksfeer en een psychologische gezondheid. Een reden te meer voor bedrijven om een fitnessruimte op kantoor te laten bouwen!

  1. Fitte werkkrachten zijn goud waard

Daarbij zorgt de aanwezigheid van een eigen fitnessruimte op kantoor er natuurlijk voor dat zowel werknemers als werkgevers fitter en gezonder worden. Een van de beste manieren om stress tegen te gaan, wat op de werkvloer al eens kan voorkomen, is regelmatig bewegen. Dankzij een afzonderlijke fitnessruimte is het voor iedereen gemakkelijker om van sporten een routine te maken en dat maakt ze gezonder en alerter. Fitte werknemers zullen zich veel beter kunnen concentreren op het werk – en daarbij zorgt de productie van feel-good hormonen tijdens het sporten ervoor dat de atmosfeer op het werk ook gewoon beter is!

  1. Oneindig veel mogelijkheden qua inrichting

Ten slotte bestaan er talloze manieren om een fitnessruimte op kantoor goed in te richten. Zo kan je bijvoorbeeld een hoekje met loopbanden of stationaire fietsen inrichten, terwijl je in een ander deel van de fitnessruimte dan weer losse gewichten, rekkers en fitness-ballen zet. Op die manier vindt elke persoon die de fitnessruimte gebruikt zijn gading en kan er heel wat gevarieerd worden. Het is ook altijd een goed idee om feedback en inspiratie te krijgen van werknemers, die misschien zelf goede ideeën hebben voor de inrichting. Op die manier wordt de fitnessruimte er één waar iedereen iets aan heeft!

Een fitnessruimte op kantoor: kies voor een professionele inrichting!

Het is duidelijk dat een fitnessruimte op kantoor tal van voordelen biedt voor de gezondheid, productiviteit en het geluk van werknemers en werkgevers. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het gebruikte materiaal aan alle verwachtingen voldoet op het vlak van kwaliteit en duurzaamheid. Daarom is het essentieel om je fitnessruimte te laten inrichten en voorzien van materiaal door een gespecialiseerd aanbieder. Op die manier geniet je van kwalitatief, duurzaam sportmateriaal dat veilig gebruikt kan worden – en je werkplek meteen een stuk interessanter maakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.