Jacob Cohen: goedzittende jeans

Jacob Cohen

Waarschijnlijk herken je het wel: je oude en favoriete spijkerbroek is versleten of past niet meer en het is echt tijd om voor een nieuw exemplaar te gaan. En dan blijkt het soms heel lastig om weer te slagen voor een nieuwe jeans, omdat er zelfs in je oude en bekende merk nog verschillen kunnen zitten qua droogcomfort of hoe de maat valt. En als je favoriete maat broek net niet voorradig is, dan is winkelen een extra uitdaging.

Gelukkig is er altijd wel hulpvaardig winkelpersoneel wat met je mee wil denken en je attent maakt op andere merken. Dat overkwam mij zelf ook. Na heel wat broeken gepast te hebben, vroeg de verkoper: heb je wel eens een Jacob Cohen jeans geprobeerd? Nee dat had ik niet, maar het leek me wel het proberen waard. Toen de verkoper teruggelopen kwam bleek dat er heel veel diverse modellen van dit merk zijn.

Slim comfort of met stretch, veel details of meer ingetogen, voldoende keuze in ieder geval. Daarnaast zijn het allemaal super hippe modellen. Ik vind de kleuren ook erg mooi: van jeans blauw tot grijs, je kunt wel merken dat ze gemaakt zijn zonder chemische behandeling.

Alles aan deze jeans ademt kwaliteit en dat merk je. Van de kleurbehandeling tot de afwerking is er aan gedacht om het draagcomfort van de broek zo optimaal mogelijk te maken. Geen op het oog loszittende naden, draadjes of foutjes in de stof van deze jeans. De verkoper vertelde dat je lang met deze broeken doet, door de kwaliteit gaat de stof een stuk minder snel slijten of verkleuren als broeken van andere merken. De ontwerper heeft zelfs gezegd dat hij broeken voor het leven wil maken, nou dat klinkt veelbelovend!

Ik wilde voor een grijze jeans gaan, deze is sportief en kun je makkelijk combineren met sneakers of juist met boots. De Jacob Cohen J622 is een slim comfort model en in het grijs. De broek heeft 5 zakken en oogt stoer, maar ook chique. Hij sluit met een zilveren knoop aan de voorkant en heeft een grijze patch die van paardenhaar gemaakt is. Naast de bovenste zilveren knoop zitten er nog 3 kleinere knopen onder bevestigd. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een gulp die open blijft staan of een rits die halverwege dicht is gegaan.

Van de prijs schrok ik in eerste instantie wel een beetje, meestal koop ik broeken in een lagere prijsklasse. Aan de andere kant begrijp ik ook dat kwaliteit en handwerk een prijs vraagt en dat dit een duurzame keuze is. Daarbij is het de broek van anno nu, waar ik mee bedoel dat hij voor dit seizoen gemaakt is. Broeken die van een seizoen eerder zijn, vallen in een lagere prijsklasse.

De voordelen van een Jacob Cohen jeans:

 • perfecte pasvorm
 • goede kwaliteit
 • modern en stoer uiterlijk
 • duurzaam
 • makkelijk te combineren met sneakers of trui
 • kleuren die niet chemisch bewerkt zijn
 • mooie afwerking
 • unieke, persoonlijke accessoires op iedere jeans
 • wordt gedragen door supersterren als David Beckham.. dat zegt toch wel wat over de jeans toch
 • oog voor detail
 • ruime collectie
 • goede klantenservice

Eindoordeel: Ik heb de broek gekocht en draag hem het liefste dagelijks. Het is gewoon jammer als hij in de was moet, want ja daar ontkom je toch niet aan. Hij zit heerlijk en past ook goed. Hier geen inkijk bij de billen of gesjor en gespring om in de broek te komen. Het leuke aan de jeans van Jacob Cohen vind ik, naast de perfecte kwaliteit en het draagcomfort, toch wel de details die op iedere broek met zorg aangebracht zijn. Dat maakt voor mij dat ik een juweeltje in de jeanswereld heb gevonden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.