Cyber security: essentieel

Cyber security

Cyber security is een essentieel aspect van elke onderneming die de beveiliging van gegevens, informatie en data ernstig neemt. Steeds meer bedrijven beseffen dat gevaar in een klein hoekje schuilt, en dat de hoge mate van toegankelijkheid van gegevens ook tal van risico’s met zich meebrengt. Cyber security is er om deze bedrijven te helpen, en wel door data en gevoelige info ijzersterk te beveiligen.

Als je meer wilt weten over cyber security, wat het precies inhoudt en wat het voor jouw bedrijf kan doen, dan is dit artikel iets voor jou. Lees snel verder om méér uit je bedrijf te halen, met cyber security!

Cyber security: de toekomst van beveiliging

Beveiliging heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij grote én kleine bedrijven. Cyber security neemt de traditionele vorm van bescherming tegen inbrekers of dieven echter nog een stap verder en heeft ook betrekking op de beveiliging van digitale gegevens en data: van klantenbestanden tot betalingsgegevens en meer.

Het internet is immers doorheen de jaren een essentieel onderdeel geworden van de bedrijfswereld, en beide kunnen niet meer zonder elkaar. Met het grotere gemak van data die in één enkele muisklik geraadpleegd en aangepast kan worden, komt echter ook een groot risico: diefstal en inbraak door onversaagde cybercriminelen.

Net zoals een bedrijfsgebouw geplunderd kan worden door handige dieven, kunnen ook de digitale gegevens, persoonlijke informatie en nog veel meer door een cybercrimineel gehackt worden. Om dit te vermijden zijn extra beveiligingsmaatregelen essentieel. En dat is precies wat cyber security doet!

Cyber security is kortweg dé toekomst van de beveiliging voor bedrijven en organisaties. Er zijn heel wat voordelen aan verbonden, en dat is waar het volgende stukje meer info over geeft.

Waarom zou je voor cyber security moeten kiezen?

Cyber security is kort gezegd de beveiliging van mobiele telefoons, computers, internetverbindingen, servers en andere elektronische en digitale toepassingen tegen diefstal of fraude. Op zich kan cyber security op verschillende manieren worden toegepast:

  • Netwerkbeveiliging
  • Applicatiebeveiliging
  • Informatiebeveiliging
  • Operationele beveiliging

Deze en nog meer types beveiliging maken allemaal deel uit van elk bedrijf, en vormen samen een sterk netwerk van security. Dankzij cyber security wordt het garanderen van de veiligheid van gegevens als het ware in de onderneming zelf verwerkt. Het resultaat is dat data binnenin het bedrijf op alle mogelijke niveaus is beschermd tegen hackers en andere criminelen.

Waartegen kan cyber security je bedrijf nu zoals beschermen? Wat meer daarvoor vind je in het onderstaande overzicht:

  1. Malware

Malware is een afkorting voor malicious software en heeft betrekking op alle soorten software die door een cybercrimineel zijn ontwikkeld om apparaten of data van een gebruiker te stelen of te beschadigen. Er zijn verschillende types, waaronder virussen, Trojans, spyware en adware.

  1. Phising

Phising slaat dan weer op het versturen van e-mails naar nietsvermoedende eigenaars van een e-mailadres. Deze mails lijken van een legitiem bedrijf of organisatie te komen, maar zijn eigenlijk vals. Het doel? Criminelen willen door middel van dergelijke mails gevoelige informatie ontfutselen, zoals creditcardgegevens.

  1. Man-in-the-middle aanvallen

Hierbij worden gegevens die tussen bijvoorbeeld een computer en een netwerk gecommuniceerd worden, onderschept. Dit risico bestaat vooral bij netwerken die niet beveiligd zijn, maar cybersecurity kan daar alsnog komaf mee maken.

  1. Een DoS-aanval

Bij een DoS aanval verhindert een cybercrimineel een computersysteem om bepaalde verzoeken van de gebruiker uit te voeren, bijvoorbeeld door servers of een netwerk met verkeer te overladen. Het gevolg is dat het systeem in kwestie onbruikbaar wordt en dat maakt het voor een bedrijf of organisatie heel moeilijk om bepaalde functies uit te voeren.

Cyber security als beveiligingsoplossing voor jouw bedrijf

Kortom, cyber security kan zowat elke cyber-dreiging minimaliseren, waardoor gegevens binnen jouw bedrijf veel beter zijn beveiligd. Als je zeker wilt zijn van een goede cybersecurity, is het de moeite waard om het werk aan een professional over te laten. Op basis van jouw bedrijf, budget en voorkeuren kan dan de beste oplossing geboden worden.

Het resultaat? Je onderneming is optimaal beveiligd tegen cybercriminelen en hackers, waardoor je op beide oren kunt slapen en ook veel meer succes kunt verkrijgen met je onderneming. Vraag gedegen advies en hulp bij een cybersecurity bedrijf om de beveiliging van gevoelige data een niveau hoger te tillen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.